• חיים גן

    חיים גן

    איש הענבים. מחנך יין, יזם ומפיק תערוכות ותחרויות יין.

  • שגיא קופר

    שגיא קופר

    עיתונאי ומבקר יין, בירה ואלכוהול. שופט בתחרויות בארץ ובחו”ל.

  • יאיר קורן

    יאיר קורן

    עיתונאי ומבקר יין בינלאומי. שופט בתחרויות יין בישראל ומחוצה לה.

חיים, יאיר, שגיא:
מה דעתכם על יינות

תשבי

בשנת 1984, עברה תעשיית היין משבר חמור ומחיר הענבים צנח. יתרה מכך, אף יקב לא היה מוכן לקנות כמויות גדולות של ענבים. באותה תקופה הוצף השוק בענבי מוסקט, זן ענבים שהיווה את חלק הארי בגידול הכרמים של המשפחה. בעקבות המשבר החלטתי לפרוש מקואופרטיב "כרמל מזרחי" ולפתוח יקב קטן משלי. לגדל כרמים וליצר יין מהתוצרת שלי, נראה לי בזמנו כדבר הטבעי לעשות. בתחילת הדרך נקרא היקב על שם הברון רוטשילד "יקבי הברון" ובהמשך שינינו את השם לשם "יקבי תשבי" שם המשפחה. כיום עובדים ביקב כל בני המשפחה. נילי אשתי מנהלת את חנות היקב ומרכז המבקרים.גולן בני הינו היינן וסמנכ"ל היקב. גולן גדל עם היקב והיקב גדל בזכותו.כשהחלטנו להקים מזקקה במקום, הוא נסע לקוניאק שבצרפת, למד את שיטת הזיקוק "אלמביק" ויישם אותה לעשיית ברנדי המיושן בחביות עץ אלון. בזכות הברנדי זכינו לכבוד גדול בארץ ובעולם ובתואר הברנדי הטוב בעולם בתחרות ה-"IWSC" שנערכה בלונדון. אושרה, בתי טיילה בעולם ופתחה עבור היקב את השוק העולמי, ייסדה את בית הקפה והיין שלנו במרכז זכרון יעקב ואת סדרת מוצרי המזון "Fine Food by Oshra Tishbi". בני הבכור מיכאל, עורך דין במקצועו, עוסק גם הוא בגידול כרמי המשפחה, אפרת אשתו עוזרת בעיצוב התוויות והיקב, מגדלת את הדור הבא, דן ויואב תשבי. קארן אשתו של גולן, בוגרת בצלאל, מייפה את מרכז המבקרים של היקב בעבודות קרמיקה ומגדלת אף היא את הדור הבא, שי, נדב ועדי תשבי.

רכישת מדריך

המדריך המקיף ליינות ישראל

שלח יין לטעימה

Translate Site