• חיים גן

    חיים גן

    איש הענבים. מחנך יין, יזם ומפיק תערוכות ותחרויות יין.

  • שגיא קופר

    שגיא קופר

    עיתונאי ומבקר יין, בירה ואלכוהול. שופט בתחרויות בארץ ובחו”ל.

  • יאיר קורן

    יאיר קורן

    עיתונאי ומבקר יין בינלאומי. שופט בתחרויות יין בישראל ומחוצה לה.

חיים, יאיר, שגיא:
מה דעתכם על יינות

שאטו מירון

ליקבי מירון יקב בוטיק קטן הממוקם בתוך הישוב מירון, בקרבת הכרמים. הענבים המגיעים ליקב הבוטיק נבחרים בקפידה מהחלקות המוצלחות ביותר, המעובדות במטרה לקבל את האיכות הגבוהה ביותר של ענבי יין מהזנים האציליים קברנה ושירז. איכות זו מושגת בין השאר, בזכות ויתור על כמויות גדולות של יבול והכוונת הגידול תוך זמירה ודילול שריגים בשיטות המקובלות בכרמים יחידניים בעולם. בציר הענבים מתבצע ידנית בשעות השכמת הבוקר בתקופה שלאחר חג הסוכות, עם הגיע הענבים, הנבדקים מידי יום, לרמת ההבשלה הפנולית המרבית. כמות היין המצומצמת מופקת בתהליך בידע צרפתי על ידי טובי הייננים. היין נשמר בחביות עץ צרפתיות מסוג וורנו ורדו היקרות במשך כשנתיים, כשלאחר מכן מבוקבק היין ומפוקק בפקקי שעם ייחודיים הנותנים ליין אפשרות נוספת של התיישנות למשך שנים רבות. גם הבקבוקים עצמם נשמרים ומתיישנים בטמפרטורה קבועה של 12 מעלות צלסיוס.

רכישת מדריך

המדריך המקיף ליינות ישראל

שלח יין לטעימה

Translate Site