• חיים גן

    חיים גן

    איש הענבים. מחנך יין, יזם ומפיק תערוכות ותחרויות יין.

  • שגיא קופר

    שגיא קופר

    עיתונאי ומבקר יין, בירה ואלכוהול. שופט בתחרויות בארץ ובחו”ל.

  • יאיר קורן

    יאיר קורן

    עיתונאי ומבקר יין בינלאומי. שופט בתחרויות יין בישראל ומחוצה לה.

חיים, יאיר, שגיא:
מה דעתכם על יינות

זני הענבים של ישראל

זני הענבים המובילים בישראל הם קברנה סוביניון, קריניאן, מרלו, סירה/שיראז, ארגמן, פטי ורדו, מוסקט אלכסנדרוני, פרנץ' קולומבר, שרדונה, פטיט סירה (דוריף), סוביניון בלאן, אמרלד ריזלינג, מלבק וקברנה פרנק. מגדלים כאן בין השאר גם טמפרניו, מורבדר, גוורצטרמינר, גרנאש, ריזלינג, ויונייה, ברברה, סנג'ובזה, סמיון, פינו נואר, פינוטאז', זינפנדל, שנין בלאן ונביולו. הזן ארגמן הוא פיתוח ישראלי, הכלאה של קריניאן וסוזאו. ארגמן משמש בין השאר לתוספת צבע ונפח לבלנדים אך מייצרים ממנו גם יינות זניים מפתיעים.

הבציר ב-2015 היה מצומצם עקב שנת השמיטה, אך מנתוני המועצה לגפן היין עולה כי היקף הבציר הגיע ב-2014 ליותר מ-60 אלף טונות:

קברנה סוביניון 19%, קריניאן 17.3%, מרלו 13.3%, סירה/שיראז 7%, ארגמן, פטי ורדו כ-5% כל אחד. 78% מן הענבים שנבצרו היו מזנים אדומים. השנה (2016) צפויות נטיעות מסיביות של זנים לבנים על חשבון אדומים (גם בשל עקירות בחלקות נגועות בוירוסים) ואנו צופים כבר בעתיד הקרוב שינוי ביחס שבין אדומים ללבנים.

בישראל, כמו באזורי יין אחרים בעולם, נעשים מחקרים לזיהוי זנים היסטוריים וסביר להניח שבשנים הבאות נראה כאן יותר ויותר תוויות עם שמות כמו דבוקי, ג'נדאלי, חמדני ומראווי, זנים ששרדו כאן במשך מאות שנים.

רכישת מדריך

המדריך המקיף ליינות ישראל

שלח יין לטעימה

Translate Site